IMEI

LITE TRICKS FÖR ATT HITTA DITT IMEI-NUMMER

Om din Iphone inte går att aktivera så kommer du inte att kunna få fram ditt IMEI-nummer med den vanliga sekvensen: *#06# utan du måste använda dig av en annan metod. Det finns faktiskt rätt så många metoder för att ta fram IMEI, men vi har valt att visa några av de absolut enklaste.

IMEI sett från baksidan av Iphone 5 och Iphone 5C.

Iphone 5/5C/5S, Iphone 6 och Iphone 6 Plus

Om du tittar på telefonens baksida så står dess IMEI-nummer där. Det är väldigt liten text, men det finns där. Bilden till vänster illustrerar vart det finns.

Du kan eventuellt behöva ett förstoringsglas då siffrorna är extremt små.


På Iphone 4 och Iphone 4S finns IMEI på simkortshållaren.

Iphone 4 och 4S samt Iphone 6S/Plus

Så här ser du enkelt IMEI på Iphone 4 och Iphone 4S. Kanske inget för den lite närsynte, men det finns där.

På dessa kan du enkelt se IMEI genom att ta ut SIM-kortshållaren och titta noggrant på sidan. Bilden till vänster illustrerar hur det ser ut.

Om det finns anledning att misstänka att hållaren har bytts ut (te x begagnad telefon) så finns det anledning att vara lite skeptisk till den här metoden.

Just på iPhone 4/4S så är det ganska vanligt att dessa måste bytas ut och då kommer inte den här metoden att fungera.


Så här kan du hitta ditt Iphone IMEI på kartongen.

För dig som har kartongen till din iPhone

Det sitter ett klistermärke där med en massa siffror och liknande, om du tittar noga så kan du se att ditt IMEI-nummer även finns där på.

Den här metoden kan vara lite lurig, särskillt om du har köpt din iPhone begagnad eftersom det händer att fel telefon hamnar i fel kartong.

Är det en helt ny iPhone så är metoden dock tillförlitlig. Klistermärkena kan skilja sig lite från modell till modell, men det finns alltid där.

Det finns faktiskt ett antal andra lite mer ”nördiga” sätt att ta fram IMEI-nummer på, men de vi visat är de enklaste sätten och bör fungera i alla sammanhang. Skulle det vara så att du behöver ytterligare assistans med att ta fram ditt IMEI-nummer så är du hjärtligt välkommen att kontakta oss. För dig som är lite tekniskt intresserad så kan vi rekommendera vår Itools Guide då den även visar ditt IMEI plus en massa andra tekniska fakta.