Vanliga Frågor

Många frågor återkommer ofta så vi har försökt samla svar på de vanligaste frågorna vi stöter på. Skulle du inte hitta svar på just din fråga så är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.

Allmänt

Lite vanliga frågor kring detta med upplåsning av iPhone och hur det fungerar.

Behöver jag vara ett data-snille?

Nej, klarar du av att synka din Iphone med iTunes så vågar vi påstå att du tom är överkvalificerad. Det är otroligt enkelt att låsa upp din Iphone om du följer våra enkla instruktioner, som naturligtvis skickas till dig när din beställning är klar.

Blir jag av med bilder, musik, SMS etc?

Nej, ingenting av innehållet i din iPhone eller iPad påverkas av att du låser upp den, allt innehåll som var där innan finns kvar efteråt.

Förlorar jag min garanti?

Nej, du förlorar inte din garanti genom att låsa upp på detta viset. Däremot så riskerar du att förlora din garanti om du Jailbreakar din telefon.

Hur kan jag kontrollera om min Iphone är stulen?

Det enklaste är att ringa till Polisen och uppge telefonens IMEI-nummer. Du kan också ringa till operatören vars SIM-kort inte fungerar i den.

Vi kan numera kontrollera detta åt dig med via vår tjänst: Stulen iPhone.

Hur vet jag när min iPhone är upplåst?

Vi meddelar dig direkt via mailadressen du angav vid din beställning när din iPhone är klar. Om du har bråttom så kan du prova att synka din iPhone lite då och då eftersom det ibland kan dröja upp till 12 timmar innan vi får bekräftelsen att den är upplåst.

Jag beställde en upplåsning men ångrade mig?

När vi väl har börjat arbeta med din upplåsning så kan vi inte avbryta den. Så innan du beställer en upplåsning av oss så var säker på att du vill fullfölja.

Vad vi säljer är inte en vara utan en tjänst. Regler beträffande ångerrätt på tjänster skiljer sig från de gällande varor.

Jag hittade en Iphone som slutade fungera?

Om du ”hittade” en Iphone och den plötsligt slutat att fungera så har detta ingenting med operatörslås att göra. Den är med största sannolikhet stöldspärrad.

Vi varken kan eller vill hjälpa till i såna här fall. Vi rekommenderar att ni lämnar den till Polisens hittegodsavdelning.

OBS: Om vi får en beställning på upplåsning och utför denna, men telefonen inte fungerar pga stöldspärr så kommer vi inte under några som helst omständigheter betala tillbaka köpesumman.

Den stöldspärrade telefonen kommer att vara upplåst men anledningen till att den inte fungerar i Sverige är att den är stöldspärrad.

Om du är osäker på om din iPhone är stöldspärrad så rekommenderar vi verkligen dig att använda vår tjänst: Stulen iPhone. Det kostar bara 49 kronor och du har svar inom några timmar.

Jailbreak, är det upplåsning?

Nej. Jailbreak och upplåsning är helt skilda saker. Vi får ofta den här frågan och ska försöka förklara skillnaden här:

Din Iphone är egentligen en dator som har en telefon i sig. Datorn är det du använder när du tex spelar spel, surfar, mailar etc.

Endast när du ringer så använder du telefon delen i din Iphone.

Om telefon delen är låst i din Iphone så kan du inte ringa med den, men som du kanske har märkt så kan du ändå använda dator delen i den.

När vi pratar om upplåsning så menar vi upplåsning av telefon delen i din Iphone. Om man vill låsa upp dator delen så man tex kan ändra saker, lägga in program som inte Apple godkänt mm, då Jailbreakar man telefonen.

Så:

  • Upplåsning = Låsa upp telefon delen så du kan ringa mm.
  • Jailbreak = Låsa upp datordelen så du kan lägga in program som inte är godkända av Apple.

*Detta är en grovt förenklad och inte 100% tekniskt korrekt förklaring avsedd att förklara skillnaden mellan upplåsning och Jailbreak.

Kan den låsas om jag återställer den?

Nej, du kan återställa din Iphone precis hur mycket som helst, det spelar ingen roll. Den kommer aldrig att låsas igen.

Kan den låsas om jag uppgraderar i iTunes?

Nej, din telefon kan inte låsas igen. Du kan uppgradera precis hur mycket du vill. Apple kommer heller aldrig att släppa en uppdatering som låser din Iphone igen. Din telefon är och kommer alltid att förbli upplåst.

Kan jag Jailbreaka min telefon efter upplåsning?

Ja, upplåsningen påverkar ingenting annat än just låset i din telefon. Du har exakt samma utgångsläge som innan upplåsningen att Jailbreaka din Iphone.

Kan jag låsa upp min Iphone även om jag är utomlands?

Ja, du kan låsa upp din telefon från vilket land som helst. De enda kraven är:

  • PC eller MAC
  • iTunes
  • Datakabeln
  • Internet

Det spelar alltså ingen roll om du t ex är i Spanien och vill låsa upp din Svenska Iphone därifrån osv.

Kan jag spara pengar på att låsa upp min Iphone?

Ja, du kan/kommer definitivt att spara pengar på att låsa upp din Iphone. Eftersom du fritt kan välja vilken operatör du vill använda så betyder det att du kan använda en billigare operatör med din Iphone.

Kan någonting jag gör låsa den igen?

Nej, inga händelser vare sig avsiktliga eller oavsiktliga kommer att kunna låsa den igen.

Kan ni även låsa upp utländska iPhone?

Vi kan faktiskt låsa upp ett stort antal utländska operatörer. Vi har valt att nischa oss på Svenska iPhone men om du behöver hjälp med att låsa upp en utländsk iPhone så kontakta oss gärna så återkommer vi med pris, tid och förfarande.

NYHET: Vi kan nu låsa upp alla existerande iPhone oavsett vilken operatör eller ursprungsland!!!

För mer info om denna heta tjänst kan du titta här.

Kan ni Jailbreaka min Iphone?

Vi arbetar bara med upplåsning via distans därför kan vi tyvärr inte hjälpa dig med detta. Det finns gott om guider på Internet som visar hur man kan Jailbreaka sin Iphone.

Märks någon skillnad på min Iphone efteråt?

Nej, det märks ingen synlig skillnad på din Iphone. Den enda skillnaden är att du kan använda andra SIM-kort utan att få felmeddelanden.

Riskerar jag att förlora data i min Iphone?

Nej, du riskerar inte att förlora någon som helst data i din Iphone.

Så efter beställning här blir min iPhone upplåst?

Vi förstår att det kan verka en smula underligt att vi kan låsa upp din iPhone utan att ens ha fysisk tillgång till den, men det är faktiskt sant:

Beställer du upplåsning av oss så behöver du bara synka din iPhone i iTunes efteråt och den låses upp!

Vad är det ni säljer här på Iphone Unlock egentligen?

Vi säljer sk ”upplåsningar”. Detta betyder att du som har en låst Iphone kan köpa en ”upplåsning” av denna via oss. Om du köper en ”upplåsning” av oss så kommer det att resultera i att din Iphone blir upplåst och kommer att fungera med vilket SIM-kort som helst du vill använda.

Dessutom kommer du att kunna använda din Iphone med alla utländska simkort vilket gör att du kan undvika dyra roaming avgifter när du är utomlands.

Vad innebär det att låsa upp sin Iphone?

Om din Iphone är låst så fungerar den bara med SIM-kort från en viss operatör. Tex en Telia-låst Iphone kommer endast att fungera med simkort från Telia osv.

Om du använder vår tjänst för att låsa upp din Iphone så kommer du fritt att kunna välja vilket simkort du vill använda i din Iphone.

Naturligtvis kan du även använda utländska simkort i den, väldigt kostnadsbesparande om du tex åker på semester och köper ett utländskt kontantkort.

Det finns naturligtvis många mer anledningar till varför man skulle vilja låsa upp sin Iphone och vi har mer utförligt försökt förklara anledningarna här.

Lite om iCloud

Vi sysslar primärt med att låsa upp operatörslåset på iPhone, men vi kan faktiskt också låsa upp iCloud från samtliga Apples produkter. Läs gärna igenom detta om du planerar att beställa eftersom det är relativt komplicerat.

Är detta verkligen den enda lösningen?

I dagsläget är detta den absolut enda lösningen som finns tillgänglig för att låsa upp Icloud lås på Iphone och andra Apple enheter.

Om du söker runt lite på internet så kommer du att hitta en massa suspekta länkar som ”Free unlock iCloud” o.s.v.… Samtliga dessa leder till massa sidor fyllda med Malware och om du är riktigt enveten så kan du till slut få ner ett fejkprogram som infekterar din dator med virus. En hel den andra träffar du kommer att få leder till en massa Youtubefilmer som leder till tidigare nämnda sidor.

Är iCloud lås samma sak som operatörslås?

Nej, om din Iphone är operatörslåst till t.ex. Telia och Icloud låst så kommer den här upplåsningen bara att låsa upp Icloud låset, inte Telia låset. Operatörslåset är en helt annan sak som inte har med Icloud låset att göra.

En Iphone kan vara både operatörslåst och Icloud låst och du kan då hamna i ett läge där kanske kostnaden för att låsa upp båda blir för hög. Lyckligtvis så kan vi hjälpa dig att kolla upp om och iså fall till vilken operatör din Iphone är låst till innan med denna tjänst.

Hur lång tid tar det att låsa upp iCloud?

Vi försöker alltid att expediera alla orders så fort vi bara kan men den här tjänsten tar ganska så lång tid. Räkna med att det kan ta mellan 1 till 14 dagar innan din Iphone är klar efter du beställt, vi kan inte skynda på eller avbryta processen på något vis heller.

Vad händer med informationen på min iPhone om jag låser upp iCloud?

Om du låser upp ditt Icloud lås så kommer all data lagrad på din Iphone obönhörligen att försvinna. Om du har tidigare backups så kommer du att kunna återställa det, men allt som tillkommit efter din senaste backup kommer att raderas.

Vad händer om jag låser upp Icloud låset från en stöldspärrad Iphone?

Vad som händer är att den kommer att låsas upp och du kan aktivera den, skapa ett nytt Icloud konto mm, MEN:

Det finns en risk att den inte går att ringa med i Sverige eftersom den är stöldspärrad i mobilnätet.

Så om du misstänker att den kan vara anmäld stulen hos Polisen eller Operatören så är det en väldigt god ide att kontrollera detta innan, priset är bara 39 kronor.

Betalning

Här presenterar vi svar på vanligt förekommande frågor kring betalning av våra tjänster.

Hur är det med säkerheten när jag betalar?

Ingen del av själva kort transaktionen sker på vår sida. Då själva betalningen ska ske så transporteras du direkt till antingen Stripe eller PayPal sidor via krypterat SSL protokoll. Ingen information kring kreditkort eller liknande går genom denna sida.

Hur kan jag betala för upplåsning mm?

Vi tillämpar endast förskottsbetalning på vår sida. Den huvudsakliga anledningen till detta är att kunna försäkra om oss att få betalt för vårt arbete och tid. Då vi endast säljer digitala tjänster så är det omöjligt att skicka dessa på Posten.

På vår sida så kan du betala med alla sorters Betal och Kreditkort. Dessutom använder vi även PayPal som accepterar både kort och betalning via PayPal konto. Om du redan har ett PayPal konto med pengar på så kan du betala direkt med det. Du kan också registrera ett konto hos PayPal och fylla på det via banköverföring.

För mer information så besök gärna PayPal.

Lite mer om säkerhet vid betalning?

Betalningarna via www.iphoneunlock.nu är säkerställda med Comodo SSL-certifikat som ger upp till 256-bitars kryptering och därmed erbjuder den högsta möjliga nivån för kryptering och säkerhet.

Det innebär att du kan förlita dig på att kommunikationen mellan din webbläsare och webbplatsens server är säkra och personliga.

Alla transaktioner sänds krypterat genom SSL (Secure Sockets Layer) och alla kortdetaljer och betalningsinformation skyddas och bearbetas med högsta grad av säkerhet.

Vilka betalningsleverantörer använder ni?

Vi använder PayPal och Stripe för betalning på vår webbsida. Detta innebär att du kan betala med alla sorters kort och även direkt med ditt PayPal konto om du redan har det. Har du inget konto hos någon av dom så kan du ändå enkelt betala med ditt kort utan att behöva registrera dig.

Ångerrätt

Den korta men otvetydiga sanningen kring upplåsning av iPhone kontra returrätt.

Det fungerade inte, får jag pengarna tillbaka då?

I det extremt osannolika fallet det inte skulle fungera så får du naturligtvis tillbaka hela köpbeloppet.

Vi vill tillägga att den enda egentliga möjligheten för att detta ska kunna ske är att vi har fått ett IMEI-nummer från en annan iPhone.

Detta betyder att den iPhone med det IMEI du gett oss blir upplåst istället.

För att minimera risken så försök att alltid ta IMEI direkt från telefonen genom att slå in:

*#06#

Fler metoder för att kontrollera ditt IMEI hittar du här.

Jag ångrade mig efter att ha låst upp min iPhone, kan jag få pengarna tillbaka?

Alla ångrar vi väl våra inköp någon gång och vill returnera vad vi köpt. Men vänligen förstå att det INTE är möjligt med den sortens tjänster vi tillhandahåller. Vi kan inte ta tillbaka en upplåsning, det är helt omöjligt!

Var riktigt säker på att du vill låsa upp din iPhone innan du beställer!

Vi står gärna till tjänst och svarar på alla frågor du har innan en eventuell beställning. Du kan kontakta vår kundtjänst här.